Šťavnatá, plná chuti a velmi jednoduchá na přípravu – to je vodnice. Tato populární česká ryba, kterou můžete nalézt ve většině vodních toků, se dá připravit mnoha způsoby. Pokud jste dosud neochutnali tuto lahůdku, neváhejte a následujte náš jednoduchý recept. Vodnice může být připravena na grilu, v troubě nebo na pánvi. Kombinace křupavé kůrky a šťavnatosti doslova zaručí, že si tohoto chutného jídla budete vychutnávat.
Příprava vodnice na grilu
Příprava vodnice na grilu je velmi jednoduchá. Nejdříve je potřeba vodnici očistit od všech nečistot a nečistot. Poté, co je vodnice čistá, je třeba ji krátce nakrájet do kousků, aby se dala pohodlněji grilovat. Pak na rozpálený gril dejte vodnici a grilujte na střední teplotu. Grilování trvá asi 25-30 minut, dokud není vodnice dobře propečená.
Když je vodnice grilovaná, je potřeba ji ochutit. Osolte ji podle chuti a poté ji lehce posypte čerstvě mletým pepřem. Poté můžete podávat. Vodnice je výborná i jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm. Vychutnejte si ji s bylinkami a zeleninou.
Recept na vodnici na pánvi
Recept na vodnici na pánvi je jednoduchá a chutná pochoutka, která vám připraví něco výjimečného. Prvním krokem je příprava ingrediencí. Připravte si 750 g krůtího masa, 4 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla nebo másla, 2 lžíce mletých koření a sůl a pepř podle chuti. Cibuli a česnek nasekejte na malé kostičky a smíchejte s kořením.
Následujícím krokem je smažení. Na rozpálené sádlo nebo na máslo nasypte nasekanou cibuli a česnek a smažte do zlatavé barvy. Poté přidejte krůtí maso a opékejte ho, dokud nezmění barvu. Osolte a opepřete podle chuti. Nakonec přidejte 1 šálek vody a maso duste. Do hrnce přidejte zbylé koření a duste, dokud vodnice není hotová. Namíchejte a servírujte.